USA-baserade pokerspelare alliansen närmar sig eventuellt slut på körningen

Den amerikanska Poker Players Alliance (PPA), landets största förespråkare och lobbyorganisation på uppdrag av pokerrelaterade intressen, står inför en allvarlig ekonomisk brist och kan stänga sina virtuella dörrar i slutet av mars.

Det är en skrämmande tid för gruppen, som grundades i Kalifornien 2005 och har drivit i Washington, DC under det senaste decenniet. PPA har hävdat drygt en miljon medlemmar under de senaste åren. Dessa är dock icke-betalande medlemskap, genererade till stor del genom anmälningskampanjer på tidigare amerikanska webbplatser Full Tilt Poker och PokerStars.

PPA har fungerat mer som en astroturf lobbygrupp som representerar företagsintressen än gräsrotsförespråksgruppen som det länge hävdades vara. Med sin företagsfinansiering nu upptorkad och sin långa verkställande direktör, John Pappas, som redan har avgått för grönare betesmarker, är dess framtid dyster.

PPA: s fria fall blev först offentligt i februari, då Pappas meddelade sitt avgång. En tidigare Congressional Aide och en karriär lobbyist, hade han led PPA sedan dess flytt till Washington, DC.

Hans avgång har lämnat hemmagjord poker lobbyist, Rich Muny, ansvarig. En tidigare civilingenjör och dedikerad pokerspelare började han som PPA: s statsrepresentant för Kentucky. År 2011 flyttade han till PPA: s hemmabas i Washington och blev vicepresident för spelarrelationer, en roll han tacklade med nära fanatiskt engagemang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *