UK Watchdog undersöker vadslagningsbegränsningar

Flera onlinespelfirmor riktas mot Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) för att orättvist placera restriktioner för spelarnas förmåga att dra in hela eller en del av sina saldon.

Den gemensamma uppmaningen av CMA och den brittiska spelkommissionen angående dessa sajters otroliga marknadsföringsförfaranden började med ett offentligt uppmaning till branschen att frivilligt städa upp sin handling – ett samtal som vissa företag verkar inte ha följt.

Medan företagen inte har fått namnet hittills kommer det sannolikt att förändras. Meddelandet om pågående utredningar kan väl vara ett metaforiskt skott över bögen som riktar sig mot vissa företag som motstår förändringar.

Tidigare i februari meddelade CMA och spelkommissionen gemensamt att tre stora företag i Storbritannien hade träffat avtal med CMA om liknande orättvisa metoder. De tre företagen – William Hill, Ladbrokes och PT Entertainment Services (moderbolaget i TitanBet-varumärkena) – var och en undertecknade ett formellt åtagande om att de skulle föra deras företags online-praxis i linje med Storbritanniens konsumentskyddslagar.

I bästa fall kommer de “flera” företagen under fortsatt undersökning av CMA att induceras att underteckna liknande företag. Alternativet, om någon av de namngivna företagen är fortsatt motstridiga, är en sannolik hänvisning till spelkommissionen för eventuella verkställighetsåtgärder. CMA saknar i sig den direkta verkställighetsmyndigheten, men genomför den inledande utredningen i alla sådana frågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *